OnLine Logoped

OnLine Logoped Beograd

OnLine Logoped Papagaj Mirijevo nudi mogućnost online logopedske terapije za one koji ne mogu posetiti naš centar ili žele logopedski tretman iz udobnosti svog doma.

OnLine Logoped Mirijevo

Komunikacijske veštine su jedno od najvažnijih oruđa koje će vašem detetu trebati u životu, kako lično tako i profesionalno.
Ako vaše dete ima problema sa govorom, prirodno je da se osećate zabrinuto. Međutim, da ne brinete, imate zgodan način da primate logopedsku terapiju – kod kuće. Da, tako je, online logopedska terapija je osvojila svet!
Govorna terapija na mreži može biti ono što je vašem detetu potrebno da mu otvori čitav novi svet mogućnosti. Za decu sa kašnjenjem u govoru i jeziku, glavni fokus je da im se pomogne da prevaziđu izazove sa kojima se suočavaju i da ih navede da razgovaraju i komuniciraju sa svojim vršnjacima.

Online logoped Papagaj nudi usluge logopedske terapije na daljinu putem interneta ili drugih digitalnih platformi. Ovaj oblik terapije omogućava pojedincima da dobiju usluge logopedskih tretmana putem video poziva.
Tradicionalna logopedska terapija u okruženju licem u lice možda nije uvek izvodljiva ili zgodna, posebno u današnjem svetu. Zbog toga je onlajn logopedska terapija odlična alternativa za pomoć vašem detetu da prevaziđe svoje govorne i jezičke poteškoće.

OnLine Logoped za decu
Online Logoped

Online logopedska terapija

Online logopedska terapija može biti vrlo korisna za pojedince koji mogu imati poteškoća u pristupu tradicionalnim uslugama lične terapije zbog geografskih ograničenja, problema s mobilnošću ili drugih razloga. Može se baviti širokim spektrom poteškoća u komunikaciji, uključujući poremećaje artikulacije, kašnjenja u jeziku, mucanje, poremećaje glasa i još mnogo toga.
Bitno je osigurati da je svaki logoped koji odaberete na mreži kvalifikovan, licenciran i iskusan u pružanju terapije na daljinu. Provođenje temeljnog istraživanja i potencijalno zakazivanje inicijalnih konsultacija može vam pomoći da utvrdite da li određeni terapeut odgovara vašim potrebama.

Online Terapeut za Govor

Govorna terapija na mreži je video uključenje gde klijent i logoped komuniciraju na ekranu preko veb kamere, slušalica sa mikrofonom ili bilo kog drugog alata za komunikaciju. Terapijske vežbe poput govora, slušanja, čitanja i pisanja sprovode se tokom takvih sesija.

Logoped putem Interneta

Živimo u fantastičnom novom svetu gde se stvari sve više rade na mreži. Rad na daljinu i kontaktiranje ljudi preko aplikacija kao što su Zoom ili Skype ima sjajne prednosti, iako će nekim ljudima možda trebati malo vremena da se naviknu.

 

Online zakazivanje termina kod Logopeda ?

Za Online Logopeda je potrebno da imate instalirane aplikacije Zoom ili Skype. Oba programa su besplatna za korišćenje. Potrebno je samo da ih preuzmete sa Googl-a i da se prijavite putem email-a kako bi ste otvorili svoj nalog. Sam proces traje svega nekoliko minuta.
Ukoliko ste se odlučili za program Zoom, od nas ćete dobiti poziv na mail da se uključite na sastanak u dogovoreno vreme.
A ukoliko ste se odlučili za program Skype, mi ćemo Vas dodati u kontakte i pozvati u određeno i dogovoreno vreme.
Link za aplikaciju:

Preuzmi Zoom
Preuzmi Skype

Online Govorni Savetnik

Pre početka Logopedskih tretmana potrebno je da uradimo Online Logopedsku procenu. Procena traje 45 minuta. Za to vreme je potrebno da Vi kao roditelj I dete (ukoliko je dete klijent) budete prisutni preko video poziva sa jednog od dva pomenuta programa Zoom ili Skype.
Logoped će postaviti pitanja roditeljima i uzeti anamnezu o razvoju govora i eventualnog problema sa govorom, zatim se vrši Logopedska procena deteta putem materijala koje Logoped deli sa Vama na ekranu.
Nakon toga se dogovoramo o terminima tretmana i trajanju istih. Svaki tretman je individualan i posebno prilagođen klijentu.
Takođe, u toku istog dana na email dobijate izveštaj od Logopedske procene.
Naš prinicip rada je da unapred šaljemo materijal za tretman, koji će se održati Online, a koji je potrebno da unapred odštampate I pripremite za korišćenje. Taj materijal ćemo koristiti na času i preko ekrana.
Uvek savetujemo da dete ima jednu svesku (A4 formata) u koju možete da zalepite materijal I na taj način zajedno imamo uvid šta smo radili koji čas I pratimo napredak.

Koja je uloga roditelja?

Vi ćete pratiti svoje dete tokom časa kako biste mu pomogli da se snađe u potencijalnim problemima sa računarom, kao i da mu pomognete. Tretmani takođe imaju za cilj da pomognu roditeljima i starateljima da se osećaju prijatno koristeći savete i strategije koje predajem.
Kod mlađe dece potrebno da I Vi kao roditelji budete prisutni preko Online sastanka I budete aktivni učesnici naših časova.
Roditelj – dete – logoped je tim !

Online Logoped
Online Logoped

Prednosti ONLINE logopeda

Prednosti Online Logopeda su:
Pristupačnost – logoped je dostupan bez potrebe za putovanjem

Opuštena atmosfera – u udobnosti svog doma stvaramo atmosferu bez anksioznosti za Vas ili dete

Fleksibilnost rasporeda – vreme tretmana lakše usklađujemo sa Vašim rasporedom.

Dostupnost – ako živite u udaljenim mestima, drugoj vremenskoj zoni na ovaj načit imate dostupnog logopeda
Povećana privatnost: Za neke ljude, terapija putem interneta može pružiti veću privatnost i udobnost jer se sesije održavaju u poznatom okruženju.
Uključivanje porodice: Video poziv omogućuje bolju integraciju porodice u terapijski proces, jer članovi porodice mogu učestvovati u tretmanima ili podržavati osobu tokom terapije.
Tehnološke mogućnosti: Korišćenje tehnologije u terapiji može omogućiti inovativne načine pristupa i vežbanja, uključujući upotrebu različitih aplikacija, igara i alata koji su dostupni online.

• Smanjenje putnih troškova – bez putovanja da bi se došlo do logopeda

OnLine Logoped Beograd za decu ili odrasle

Pogodan je osobama koje:
• Mucaju
• Imaju nepravilan izgovor glasova
• Imaju teškoće u učenju (čitanju, pisanju i računanju)
• Se pripremaju za polazak u školu
• Proširuju i bogate rečnik
• Bilinvalnoj deci
• I kao savetodavni oblik podrške.
Sve ove prednosti mogu činiti terapiju na daljinu privlačnom opcijom za one koji traže logopedske usluge.

Ukoliko Vam je potreban Online Logoped bilo za savetodavni rad ili logopedske tretmane možete nas kontaktirati putem broja telefona, Vibera i WhatsAppa.
Potreban je samo internet, računar, dobro raspoloženje, volja i možemo pristupiti Online Logopedu.

Kod nas u Logoped Papagaju uspešno radimo Online logopedske tretmane sa klijentima iz celog sveta.